Waarom Creatieve-sieraden.nl
Onvrede met het aanbod.
Jarenlang kocht ik voor mijn dochters en mijzelf kettingen, armbandjes en oorhangers waarover ik, achteraf bezien, ontevreden was. Slechte kwaliteit onderdelen, minderwaardige kwaliteit steen, klein van omvang en gewicht. Het maakte niet uit waar ik ze kocht: juwelier, sieradenwinkel of gewoon de Bijenkorf of V&D.
Duurzaamheid€ Matig tot slecht. Ontwerp dan€ Nee, ik wil nou eens een keer mìjn eigen smaak. Prijs/kwaliteits-verhouding€ Uit het lood geslagen.
Prachtige, natuurlijke materialen gebruiken en eigen ideeën over techniek, afwerking, kwaliteit en ontwerp verwezenlijken.
Materiaal
Ik vind het fascinerend om met (half-)edelstenen aparte halskettingen te maken. Op Welke soorten zijn er€ is een overzicht te zien. Aparte soorten en samenstellingen dus, géén glas, géén kunststof, géén Swarovski, géén Pandora. Het spreekt voor zich, dat ik maar één exemplaar van een sieraad/ontwerp maak.
Afwerking
Aan de afwerking van een collier en oorhanger wordt vaak, ten onrechte, weinig aandacht besteed: het is, ook letterlijk, het sluitstuk. Het geeft geen pas om een dure steen te dragen en dan het slotje van een dilettant te zien. Gênant gewoon.

Ik moet echter erkennen, dat de meeste dragers van kettingen alleen op het oppervlakkige, imponerende uiterlijk afgaan en nauwelijks oog hebben voor zaken, die er ècht toe doen. Ik verbaas mij over het gemak waarmee mensen vele euros betalen voor minderwaardig materiaal en slordig geregen kettingen.

Ik vind het wèl nodig om veel tijd en kwalitatief goed materiaal bij de afwerking toe te passen. Zo gebruik ik vaak spacers en tussenkraaltjes om lelijke ruimtes en het rijgdraad tussen de stenen aan het zicht te ontrekken. Zwaardere kettingen zijn dubbeldraads uitgevoerd: een collier moet niet alleen mooi, maar ook duurzaam zijn.
Ik streef geen status van 'winkel' of 'bedrijf' na, alles moet handgemaakt en kleinschalig blijven. Mijn website is, bijvoorbeeld, heel basaal: er is geen bestelsysteem, geen webdesigner, communicatie verloopt via e-mail. Ontwerp, beheer, foto's: ik maak het zèlf en ben dus zogezegd een éénpitter (met een klein beetje hulp).

Ik doe ook bewust niet mee aan modetrends. Mijn voorkeur gaat uit naar licht-klassiek en ingetogen met af en toe een zijsprong. Bling-bling ontneemt de stenen elke natuurlijke schoonheid.

Voor een leek is het moeilijk echt van namaak te onderscheiden. Ik koop daarom de materialen bij, naar mijn mening, integere leveranciers. Ik stel prijs op vertrouwen.

Gold-filled : een hoogwaardige legering van 14krt goud met een ander metaal (meestal koper). Dit is een Amerikaanse standaard, die inhoudt dat tenminste 1/20 deel van het gewicht van het item 14krt goud moet zijn. Dit is dus geen laagje, dat er makkelijk afschilfert. Het levert een kwaliteit op, die goed wordt verdragen door mensen, die allergisch zijn voor andere metalen dan goud.